BYGG- &
FASTIGHETSUNDERHÅLL

KONTAKTA OSS
Elräkningen innehåller ofta en rad för ”avgift för reaktiv effekt”. I Finland tillämpas till exempel avgiften för reaktiv effekt för företag som använder en större storlek på huvudsäkringen än vad elnätsbolaget har angett. Privata byggnader (t.ex. köpcentrum, hotell eller kontor), staten (universitet, myndigheter, trafikinfrastruktur) eller kommuner (kontor, sjukhus, utbildningsinstitutioner) kan hitta en avgift för reaktiv effekt på sin elräkning. Den goda nyheten är att med TKFs lösningar, kan du bli av med avgifterna för reaktiv effekt.

INGA FLER AVGIFTER FÖR REAKTIV EFFEKT

TKFs experter beslutar vilka reaktiveffektregulatorer som krävs för byggnaden. Avgiften för den reaktiva effekten försvinner från elräkningen efter installationen, och efter en typisk återbetalningsperiod på 1–3 år, fortsätter utrustningen att spara pengar för den part som betalar elräkningarna. Ofta kan lösningen bestämmas baserat på informationen på elräkningen och ett besök av en elektriker.

PRODUKTER

ANALYS AV ELKVALITET

På mer komplexa platser, genomför TKF mätningar för elkvalitet, vilka också kan påvisa andra förbättringar för elkvalitet som kan behöva genomföras på platsen utöver effektfaktorkorrigeringen. Indikationer på problem med elkvaliteten, så som övertoner, inkluderar elektriska apparater som ständigt går sönder, fladdrande belysning, och betydande förändringar i byggnadens elektrotekniska utrustning.

TJÄNSTER

KONTAKTA OSS

KONTAKTA OSS

  The maximum attachment file size limit is 1MB.

  Tampereen Kondensaattoritehdas (FI)
  Kaapelikatu 3, FI-33330 Tampere

  Teemu Lindgren

  Försäljningschef

  Partnerskap och försäljning i Europa

  Teknisk dokumentation