Tampereen kondensaattoritehtaan myyntipäällikkkö Eero Nerto jäi ansaitulle eläkkeelle vuoden 2020 alusta. Eerosta on vuosikymmenten mittaan tullut tuhansien suomalaisten asiakkaiden ja sähköalan ammattilaisten luottomies loistehoon liittyvissä kysymyksissä. Eeron palveluasenne on aina ollut ensiluokkainen, minkä eräs pitkäaikainen asiakas tiivistää osuvasti ”Eerolta saa aina asiantuntevaa apua, ja vastaus tulee nopeammin kuin on osannut toivoakaan”.

Eeron ura loistehon kompensoinnin ja sähkönlaadun parissa alkoi 1970-luvulla. Silloisen Nokian Capacitors:n vientipäällikkönä hän rakensi asiakkuudet suomalaisen huipputeknologian viennille Aasiasta Lähi-Idän kautta Etelä-Amerikkaan. Eeron ensimmäinen myyntimatka ulkomaille vuonna 1979 suuntautui juuri kukistuneen shaahin jälkeiseen Iraniin, mistä tuli miljoonatilauksia vuosikausia.

Asiakkaat kummastelivat miten Suomesta saattoi saapua paikalle yksi mies ratkaisun kera, kun muualta tuli myyntidelegaatio ilman vastauksia asiakkaan kysymyksiin. Luottamus oli sitä myötä ansaittu ja tamperelaista teknologiaa virtasi maailmalle ratkaisemaan loistehon kompensoinnin haastetta, joka ei varsinkaan alkeellisten sähköverkkojen maissa ollut laisinkaan tunnettu.

Tampereen kondensaattoritehtaalla Eero Nerto on järjestänyt loistehon kompensoinnin tuhansiin suomalaisiin kohteisiin vuosituhannen vaihteen molemmin puolin. Esimerkkeinä mainittakoon lukuisat teollisuuslaitokset ja sairaalat, Helsinki-Vantaan lentokenttä, puolustusvoimien tärkeät kohteet, Euroopan suurin saha, Turun telakka ja Länsimetro.

Loistehon kompensoinnin teknologia ja käytännöt ovat kehittyneet Eeron uran aikana. Ennen kehittyneempiä etäluettavia mittareita loistehomittaukset paikan päällä oli välttämättömyys, ja Eero mittareineen olikin tuttu näky sähkökeskuksissa. Eero on ollut asiantuntijana aktiivisesti mukana sähköverkkoyhtiöiden kehittäessä loistehoikkunamallia askelittain nykyiseen muotoonsa. 1990-luvulla Sveitsistä alkoi kuulua huhuja, että verkkoon ei saa enää asentaa perinteisiä kondensaattoripattereita, vaan ne on varustettava estokeloilla. Pian myös Suomessa ja TKF:llä standardiksi tulivat estokelaparistot, jotka kestävät taajuusmuuttajien aiheuttamat harmoniset yliaallot.

Eero on loistehon kompensoinnin uranuurtajana nostanut Tampereen kondensaattoritehtaan kapealla ja tärkeällä spesiaalialueella Suomen ykköseksi. Haluamme kiittää Eeroa vuosikymmenten laadukkaasta työstä ja toivottaa rentouttavia eläkepäiviä!

tkf yhteystiedot eero nerto

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

OTA YHTEYTTÄ

  (Liitteiden suurin sallittu tiedostokoko on 1MB.)

  Poista

  Poista

  Poista

  Poista

  Poista

  Lisää seuraava tiedosto

  Tampereen Kondensaattoritehdas (FI)
  Kaapelikatu 3, 33330 Tampere
  Tampereen Kondensaattoritehdas (SE)
  Albybergsringen 3 B, 137 69 Österhaninge Sverige

  Teemu Lindgren

  Myyntijohtaja

  Kumppanuudet ja Euroopan myynti

  Tilaa uutiskirje
  2020-02-03T06:42:17+00:00